Przyrządzanie jedzenia w kamperze będzie wymagało dysponowania odpowiednim wyposażeniem. Ograniczona przestrzeń oraz specyfika takiego sposobu podróżowania w pewnym sensie wymuszają szczególne podejście w wyborze wszelkich akcesoriów, jakie łączyć powinny funkcjonalność z kompaktowymi wymiarami.
Podstawę ekwipunku w kuchni stanowi wielofunkcyjny zestaw garnków z odczepianymi rączkami, jakie zarówno można używać na kuchence, jak i na grillu czy w piekarniku. Naczynia z wymiennymi uchwytami pozwolą zaoszczędzić spore ilości w szafkach, a dodatkowo używać ich można jako miski do przechowywania czy serwowania.
Naprawdę warto zainwestować w dobrą jakościowo patelnię z nieprzywierającą powłoką, także z odpinanym uchwytem, która sprawdzi się do przygotowania wszelkich potraw. Składane kuchenne akcesoria są kolejną kategorią wyposażenia niezbędnego na pokładzie kampera. Durszlaki z silikonu, jakie są płaskie po złożeniu, zwijane deski do krojenia z funkcją odprowadzania płynów czy teleskopowe cedzaki – wszystkie te przedmioty mogą oszczędzić cenną przestrzeń bagażową. Na szczególną uwagę także zasługują silikonowe maty do pieczenia, które można dociąć do wymiarów piekarnika w pojeździe, a po wykorzystaniu zwinąć i włożyć do szuflady.
Przydatnym elementem wyposażenia jest również komplet lekkich misek, kubków i talerzy zrobionych z materiałów odpornych na stłuczenie. Przy takich zakupach warto od razu się zastanowić nad innymi przydatnymi akcesoriami, takimi jak na przykład Butla GASBANK.
+Tekst Sponsorowany+